Irma over haar zoon

  Ervaringen & tips na 5 maanden dyslexiebehandeling 

Zelfvertrouwen en plezier

Het zelfvertrouwen en plezier van onze zoon is verbeterd. Maar het is wel zichtbaar dat er grote druk is. School en thuis ook altijd bezig met huiswerk, terwijl anderen kunnen spelen.

De behandeling

De ervaring van ons als ouders is goed, zelf dacht ik eerst het lijkt heel kinderachtig van die makkelijke opdrachten. Maar ik zie nu in dat de basis nog even goed gelegd moet worden om door te gaan.

Het huiswerk

Het huiswerk was even wennen en soms met wat tegenzin, maar dit gaat al makkelijker. Het is als gewoon opgenomen in het schema thuis. Over het algemeen doet onze zoon het huiswerk met zijn moeder, is zij afwezig dan neemt zijn vader of grote broer het op zich en dit gaat goed.

Het contact met de behandelaar

Het contact met de behandelaar word als prettig ervaren.

Resultaat dyslexiebehandeling

Er is vooruitgang geboekt in de prestaties op school op verschillende vlakken. Onze zoon neemt nu zelf ook thuis een boek om voor zichzelf te gaan lezen. Hij gaat niveaus omhoog, vindt dit leuker, nu hoeft hij niet van die kinderachtige boeken te lezen.

Tips voor andere ouders

Bij het kiezen van een instantie voor je kind voor deze training, zou ik OBD Noordwest aanraden. Als ik verschillen hoor en zie van anderen vind ik hier meer resultaat zichtbaar. En sta er zelf ook achter als ouders zijnde, neem het huiswerk serieus, dit behaalt winst uit de behandeling.

Meer informatie?