Leiderschap

Leidinggeven in het onderwijs is een uitdagende functie. Door toenemende verantwoordelijkheden staat de schoolleider voor belangrijke inhoudelijke, organisatorische en strategische keuzes. Bij leiderschap zijn zowel persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen als professionele inzichten en vaardigheden van belang. Wij helpen u daar graag bij met advies- en begeleidingstrajecten en cursussen.

Advies & begeleiding

Hier staan een aantal voorbeelden van onze advies- en begeleidingstrajecten. Onze trajecten zijn altijd op maat en afgestemd op uw behoefte.
Heeft u een ander vraagstuk? Wij helpen u uiteraard graag. Neem contact op met Ellen de Schiffart voor de mogelijkheden.

Afgewogen school- en jaarplan maken

Wilt u op een planmatige wijze werken aan uw schoolplan, jaarverslag en jaarplan met het accent op kwaliteit voor de komende jaren?

In dit traject vertaalt u de inhoud van het schoolplan naar een ontwikkelplan, een jaarplan en een activiteitenkalender.

De gesprekscyclus als uitgangspunt voor ontwikkeling

De gesprekscyclus is een instrument waarmee de persoonlijke inzet en de competenties van de leerkracht optimaal worden afgestemd op de school. U bespreekt met de leerkrachten persoonlijke doelstellingen, ontwikkeling en uitdagingen aan de hand van competenties. U stemt af welke ondersteuning daarbij nodig is.

In dit traject leert u werken met de gesprekscyclus als uitgangspunt voor professionele ontwikkeling.

Cursussen

Meer informatie?