Opbrengst
De didactische professionalisering van Keniaanse en Nederlandse leerkrachten/docenten.

Voor wie?
Leerkrachten & directeuren PO, docenten & afdelingsleiders VO

Opbrengst
De didactische professionalisering van Keniaanse en Nederlandse leerkrachten/docenten.

Voor wie?
Leerkrachten & directeuren PO, docenten & afdelingsleiders VO

Meet-connect-learn, studiereis in Kenia

Leerkrachten hebben een absolute sleutelrol in de toekomst van Keniaanse kinderen. Sinds 2003 worden er door Teachers4Teachers (T4T) projecten uitgevoerd in een samenwerking tussen Keniaanse en Nederlandse onderwijsprofessionals. Tweemaal per jaar organiseert T4T een reis van 12 dagen naar Kenia. In februari voor leerkrachten PO en docenten VO. In september voor directeuren PO en afdelingsleiders VO. In tweetallen worden workshops gegeven aan Keniaanse collega’s.

Meet-connect-learn

Het project Meet-connect-learn is een samenwerking tussen T4T en OBD Noordwest. T4T verzorgt de reis, organisatie en begeleiding. OBD Noordwest staat garant voor de kwaliteit van de inhoud en de trainers/coaches. Het project heeft de didactische professionalisering van Keniaanse en Nederlandse leerkrachten/docenten tot doel en is geheel gebaseerd op gelijkwaardigheid, wederzijds respect en betrokkenheid.

Deelnemers krijgen…
een ‘life changing experience’
uitbreiding eigen didactische repertoire met werkvormen en energizers
vergroting zelfvertrouwen
vergroting eigen comfortzone
integratie PO en VO: kennis, begrip en waardering van elkaars werkveld
relativering betekenis van technische hulpmiddelen bij eigen onderwijs
hernieuwde kijk op waar het in onderwijs wezenlijk om gaat en de rol van de leerkracht daarin
inzicht in een alternatief beoordelingssysteem (het onlangs ingevoerde Appraisal system) en consequenties voor gedrag van leerkrachten/docenten

Over Teachers4Teachers

Teachers4Teachers is een organisatie van vrijwilligers met als doel de onderwijsontwikkeling in Kenia te bevorderen. Zij brengt onderwijsgevenden uit Nederland en Kenia met elkaar in contact. T4T werkt samen met ongeveer 320 scholen in Kenia in de kustprovincie Kwale ten zuiden van Mombasa. In Kenia werkt T4T nauw samen met de regionale Keniaanse overheid die het programma heeft opgenomen in haar onderwijsprogramma. In Nederland ondersteunen zo’n 15 schoolbesturen het werk in Kenia financieel en door personele inzet. Kijk ook eens op de website van T4T.

februari: leerkrachten PO & docenten VO
september:
directeuren PO & afdelingsleiders VO

 

Studiebelasting:  97 RU

Najaarsreis 2019

In het najaar van 2019 staat een reis gepland van 18 september t/m 29 september. T4T wil de groep laten bestaan uit:
•  directeuren PO
•  teamleiders VO
•  specialisten/directeuren Jonge Kind
•  specialisten/leerkrachten special needs

Ben je geïnteresseerd in deelname? Kom naar de informatieochtend op 18 mei 2019 van 10.00 tot 12.00 uur op Brede School Fiep Westendorp in Amsterdam.

Afbeelding

“Wilt u als schoolbestuur ook bijdragen aan de langetermijn investering in het Keniaanse onderwijs? En gunt u uw medewerkers een ‘life changing experience’? Neem dan contact met mij op.”

Ruud Musman

 

Meer informatie?