Yvonne over haar dochter

  Ervaringen & tips na afgeronde dyslexiebehandeling  

Zelfvertrouwen & plezier

Het zelfvertrouwen en plezier is niet veranderd. Onze dochter is altijd heel open geweest over het feit dat ze dyslectisch is. Dus het is voor haar nooit een ding geweest. Maar dat is net hoe je kind in elkaar zit, denk ik.

De behandeling

De behandelingen waren voor ons een feest. Onze dochter ging altijd heel graag naar haar behandelaar toe. 

Het huiswerk

We hadden elke dag een vast tijdstip. ’s Avonds na het eten, meteen oefenen met spelling, flitsen met de kaartjes en op de computer. En de tekst lezen. En als we dan naar bed gaan, lezen we altijd in een boek. Voorlezen of om en om een zin lezen. Of onze dochter een bladzijde. Net waar we zin in hebben. Het huiswerk is goed te doen. Tenminste voor onze dochter wel.

Het contact met de behandelaar

Wij waren heel blij met de behandelaar. Ze maakte er echt een feestje van voor onze dochter, ondanks dat er ook heel hard gewerkt moest worden.

Lezen

Ik kan niet zeggen dat ze meer met lezen bezig is dan voor de behandeling. We probeerden daarvoor ook al veel met haar te lezen dus dat is niet echt veranderd. Of ze leest zelf een boek in bed.

Resultaat dyslexiebehandeling

Ik vind het moeilijk om te zeggen wat het heeft opgeleverd. Ze is natuurlijk enorm vooruit gegaan in leesniveau.

Onze dochter heeft veel regels en trucjes geleerd om toe te passen. Zodat ze er beter uit komt met lezen en spelling. Dat is gewoon heel handig.

Tips voor andere ouders

Het is heel handig om een vast tijdstip te hebben, dan schiet het er niet snel bij in. En je kind weet ook goed waar hij/zij aan toe is. Blijf het huiswerk positief benaderen. Dan blijft het voor alle partijen leuk en gezellig. Onze dochter vindt het ook altijd een gezellig moment om iets samen te doen.

Meer informatie?